Aan een verdrietige gebeurtenis, een fijne tastbare herinnering verbinden.

Door de trouwringen samen te smelten tot één prachtig sieraad. Een sieraad wat fijn draagt en de herinnering aan alle mooie dingen uit het verleden laat spreken.

Aan een verdrietige gebeurtenis, een fijne tastbare herinnering verbinden.

Door de trouwringen samen te smelten tot één prachtig sieraad. Een sieraad wat fijn draagt en de herinnering aan alle mooie dingen uit het verleden laat spreken. 

In het atelier werkt Marjan nauw samen met een goudsmid & een zetter. Bij emotionele opdrachten zoals deze wordt er veel overlegd en besproken. Ver voordat dit overleg tussen goudsmid en zetter plaats kan vinden, wordt er uitgebreid overlegd met de opdrachtgeefster. Uiteindelijk komt daar het perfecte ontwerp uit, bijvoorbeeld deze prachtige stapelring, gemaakt voor Marinka. De middelste gouden ring is de trouwring van haar moeder, hier is met de hand een zetkast op vervaardigt waarna de zetter een zwarte spinel heeft gezet. Máár, Marinka heeft een stoere & uitgesproken stijl.. Enkel de trouwring van haar moeder paste daardoor niet goed bij haar. We hebben er voor gekozen om een ring samen te stellen, helemaal afgestemd op haar eigen smaak. De onderste ring is een met de hand vervaardigde ring, vervaardigt uit de verouderde en kapotte sieraden van Marinka’s moeder, aan allebei de zijdes van de staaf is een steen geplaatst, aan de ene zijde een groeibriljant uit een ‘oude’ gouden ring van Marinka en aan de andere zijde een zwarte zirkonia. Vervolgens hebben we hier een wit gouden bolletjes ring en twee zirkonium ringen aan toegevoegd en táda : een prachtige ring met veel emotionele waarde voor de rest van haar leven.. ♡

 

Marjan houdt erg veel van dit aspect van haar werk, een emotioneel & mooi proces waarin er samen met de opdrachtgeefster iets moois tot stand komt. Dit is slechts één project uit een reeks van vele projecten die Marjan samen met de goudsmid en de zetter heeft gerealiseerd. 

Waar Marjan óók heel veel passie voor heeft? Het restaureren van verouderde of georven sieraden. We maken van een sterk verouderd sieraad wat je nóóit zou gaan dragen, een prachtig stuk . Naast dit soort complexe reparaties voeren we ook ‘simpele’ reparaties uit zoals bijvoorbeeld het solderen van gebroken sieraden of het op maat maken van ringen. 

Marjan staat al 40 jaar in Hendrik Ido Ambacht & op vrijdag in ‘S-Gravenzande op de markt. Je bent altijd welkom om langs te komen!